Dask Sigorta Nedir

Dask Sigorta Nedir

Dask zorunlu deprem sigortası.

Dask Nedir ve Neden Yaptırılmalıdır?

Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılmasıdır. Genel olarak diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturulmaktadır. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza mutlaka Dask sigortası yaptırmalısınız. Ülkemizde geçmiş senelerde yaşanılan depremler ve deprem haritası göz önünde bulundurulduğunda, deprem riskinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda özellikle Marmara, Ege ve Doğu Anadolu başta olmak üzere tüm bölgelerimizde yaşayanlar Dask sigortası yaparak evlerini depreme karşı güvence altına alabilirler.


Zorunlu deprem sigortası primleri neye göre belirlenir?

Dask sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etkendir. Ayrıca binanızın yapı tarzı da Dask primlerinin belirlenmesinde önemlidir. Ayrıca binanızdaki toplam kat sayısı, evinizin bulunduğu kat, konutunuzun brüt metrekaresi de primi etkileyen unsurlardandır. Bu unsurlar göz önünde bulundurularak, konutunuzun sigorta bedeli belirlenir. Sigorta bedeli üzerinden de sigorta priminiz tespit edilir. Ayrıca ilk yenileme sonrası %20 yenileme indirimi uygulanmaktadır.

Konutların yarısının Dask deprem sigortası yok!

Zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı 2017 sonu itibarıyla 8.4 milyona ulaştı. Yani konutların yarısı sigortalı durumda. Bu, aynı zamanda Türkiye’deki her iki konuttan birinin deprem sigortası yaptırmadığı anlamına da geliyor.

Zorunlu deprem sigortası yaptıranların en fazla olduğu bölge yüzde 57’lik oranla Marmara Bölgesi olurken bu bölgeyi yüzde 46 ile Ege ve İç Anadolu Bölgeleri, yüzde 40 ile Akdeniz Bölgesi ve yüzde 39 ile Karadeniz Bölgesi takip ediyor.

Türkiye’de her dakika 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kurulduğu 2000 bin yılından bugüne kadar toplam 183 milyon liralık hasar ödemesi gerçekleştirdi. Bu dönemde 627 deprem için 24 bin 395 dosya sonuca bağlandı. En çok ödemeyi ise 145 milyon lira ile Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapıldı.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Dask Sigorta Nedir

Dask zorunlu deprem sigortası.Dask Nedir ve Neden Yaptırılmalıdır?Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılmasıdır. Genel olarak diğer sigortalar

Devamı
Dask Zorunlu Deprem Sigortası

Marmara’daki binaların yüzde 37’sinde DASK yok!İstanbul Silivri açıklarında peşi sıra yaşanan 4.7 ve 5.8 şiddetindeki depremler vatandaşlarda büyük pa

Devamı
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş