Otellerde Yeni Dönem

Otellerde Yeni Dönem

Otellere sertifikasyon için ‘İzolasyon Odası’ şartı getirildi

Turistik tesislerin Bakanlıktan “Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu” alabilmeleri için kriterler arasında “izolasyon alanları ve odaları” oluşturma şartı öncelikli olarak yer aldı.

Konaklama tesisleri, sağlıklı bir tatil için gerekli önlemleri yerine getirecek, sertifikasyon almaya teşvik edilecek ama mecbur tutulmayacak.

Turistik işletmeler, ulusal veya uluslararası hijyen ve temizlik malzemesi tedarikçisi kuruluş iş birliğinde, Bakanlıkça belirlenen kurum veya kuruluş tarafından yapılacak denetim sonucunda belirlenen şartları taşımaları halinde belgeyi alabilecek.

Turistik işletmelerin, tüketicinin beklentilerini karşılayarak olumlu algı ve rekabet üstünlüğü yakalamaları için öncelikle tüm süreci yönetecek bir yönetici görevlendirmeleri, tüm departmanlarına yönelik protokoller hazırlamaları, çalışanlara bu konularda eğitim verilmesini sağlamaları, hijyen ve dezenfeksiyon ile sosyal mesafe konusunda etkin çalışma yürütmeleri hedefleniyor.

Otellere girişte termal kameralarla ateş ölçülecek

Gelen ziyaretçilerin termal kamera veya temassız termal sensörlü ateş ölçerlerle vücut sıcaklığı kontrolleri gerçekleştirilerek yüz görüntüleriyle kayıt altına alınması sağlanacak. Sıcaklık aralığı haricinde bir tespit mevcut ise değişimler de kayıt altına alınacak.

Tesis çalışanları MEB onaylı Hijyen Eğitimi Sertifikasına sahip olacak.

Oteller sertifikasyon için sosyal mesafe planı hazırlayacak

Oteller, misafirin otele girişinden acil durum ve izolasyona kadar farklı başlıklarda 132 kriteri şartları yerine getirerek sertifika alacak.

Buna göre, sertifika almak isteyen tesisler, tüm departman ve birimleri için hijyen uygulamalarını kapsayan protokoller hazırlayacak.

Otellerde, sosyal mesafe planı hazırlanacak. Ortak kullanım alanlarında alkol bazlı el antiseptiği veya dezenfektanı bulunacak.

İşletme bünyesinde görev alan çalışanlara, uygulanacak plan ve protokoller konusunda periyodik temel eğitimler verilecek.

Otellerdeki oda ve havlu kartları dezenfekte edilecek

Misafirin otele giriş işlemleri, sosyal mesafe konusunda bilgilendirilmesi, bulaşı riski dikkate alınarak misafirin valiz veya eşyalarının kendisi veya belboy tarafından taşınacağına ilişkin bilgilendirmeye yönelik protokol hazırlanacak.

Resepsiyonlarda alkol bazlı el antiseptiği veya dezenfektanı, koruyucu ekipmanlar bulundurulacak.

Misafirlerin yapacağı ödemelerde, nakit ödeme yerine mümkün olduğunca temassız pos cihazları, online ödeme gibi yöntemler tercih edilecek.

Oda kartı veya anahtarı, havlu kartı, kalem, resepsiyon zili gibi ekipmanların kullanım tekrarı olması durumunda dezenfeksiyonu gerçekleştirilerek uygun şekilde muhafazası sağlanacak.

Odalar her misafir sonrası dezenfekte edilecek

Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları misafirler otelden ayrıldığında dezenfekte edilecek.

Odalarda şampuan, sabun, duş bonesi, bardak, tabak, çatal, bıçak takımları gibi malzemelerin tek kullanımlık olması için düzenleme yapılacak.

Mutfaklar, otel yönetimi tarafından hazırlanmış bir temizlik protokolüne sahip olacak. Bu protokole göre gerçekleştirilen uygulamalar kayıt altına alınacak.

Mutfaklarda tüm gıdalar temiz, gıdaya uygun nitelikte bir ekipman ile ve üzeri kapalı olarak depolanacak.


Kovid-19’lu hastanın odasındaki eşyalarına da izolasyon

Oteller, acil durumlar ile hasta, semptomlu veya şüpheli vaka tespit edilmesi halinde uygulanacak protokolü, ulaşılacak kişi ve kurumları belirleyecek.

Misafirlerin otele girişte veya konaklamaları sırasında herhangi bir hastalık belirtisi göstermeleri halinde (öksürme, halsizlik, yüksek ateş gibi) personelin, müdahale planı hakkında bilgisi olacak.

Kovid-19 teşhisi konulan misafirin odasındaki nevresim, çarşaf, havlu gibi tüm tekstil malzemesi ayrı ayrı poşetlere konularak çamaşırhane veya otel dışında çamaşır yıkama hizmeti alınan firmaya iletilerek, bu ürünlerin diğer malzemelerden ayrı olarak yıkanması sağlanacak.

Tesis çalışanları, kendilerinde Kovid-19 şüphesi duyduklarında veya hastalık belirtisi gösterdiklerinde durumu tesis yöneticisine bildirecek.

Otelde çalışan tüm personele günde iki defa vücut ısısı ölçümü yapılacak

Kovid-19 ve hijyen uygulamalarına ilişkin personel alanları ve genel alanlara duvar şemaları asılacak. Hazırlanan duvar şemalarının en az 3 dilde çevirisi yapılacak.

Tesiste, koruyucu kıyafet ve ekipman ile tesis girişinde de maske hazır bulundurulacak.

Çalışanların işe giriş ve çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri termal sensörle yapılarak, biyometrik yüz tanımları aynı anda kayıt altına alınacak ve takibi sağlanacak.

Tesis personeline müdahale planı

Otellerde, acil durumlar ile hasta, semptomlu ve şüpheli vaka tespit edilmesi halinde ulaşılacak kişi ve kurumlar belirlenecek.

Misafirlerin otele girişte ve konaklamaları sırasında öksürme, halsizlik, yüksek ateş gibi hastalık durumu göstermeleri halinde tesis personelinin müdahale planı oluşturulacak.

Otel içerisinde acil durumlarda izolasyon alanları ve odaları oluşturulacak. İzolasyon alanlarının kullanımı ve tahliyesi sonrasında temizlik şartları belirlenecek ve temizlik uygulamaları kayıt altına alınacak.

Masalar arasına en az 1,5 metre kuralı

Masalar arasında en az 1,5 metre, sandalyeler arasında ise 60 santimetre mesafe bırakılacak. Yeme ve içme alanlarında servis ekipmanları servis öncesi ve sonrası düzenli olarak temizlenecek.

Otellerde ortak kullanımdaki çay ve kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazlar kaldırılarak, misafirlere bir görevli aracılığıyla bu cihazlardan içecek verilmesi sağlanacak.

Yemek masaları ve mobilyalarının, masa üstü ekipmanlarının (tek kullanımlık olanlar hariç) alkol bazlı ürünler ile temizlikleri her müşterinin kullanımı sonrasında gerçekleştirilecek.

Açık büfede yemekleri görevliler servis edecek

Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik bulunacak.

Açık büfe uygulamasının sürdürülmesi durumunda, büfede bulunan yiyeceklerin misafirler tarafından alınmaması ve yiyeceklerle temas kurulmamasına yönelik bir cam siperlik bulunacak.

Önlemler dahilinde bir görevli tarafından, istenen yiyeceklerin misafire verilmesi sağlanacak.


Havuz ve plajlar

Sertifikasyon için, havuz suyundaki klor seviyesinin açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda ise 1-1,5 değerlerinde tutulması istenecek ve bu değerlerin periyodik olarak kayıt altına alınması talep edilecek.

Havuz ve plaj çevresindeki tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri sık sık temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Bu çalışmalar kayıt altına alınacak.

Sauna ve hamama 30 dakika sınırlaması

Sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanların kullanım süresi en çok 30 dakika ile sınırlandırılarak sonrasında en az 15 dakika, alanın temizlenmesi için düzenleme yapılacak.

Bu alanlara giriş çıkış saatleri ile kişi sayısı sınırlandırması yapılacak, ilgili alanları kullanan misafirler kayıt altına alınacak.

SPA içerisinde uygun hava kalitesi sağlanarak, nem oranı kontrol altına alınacak.

Kese, sabun, duş jeli, şampuan gibi malzemelerin mümkün mertebe tek kullanımlık olması sağlanacak.


Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

TÜRKİYE’YE 2021’DE GELEN ZİYARETÇİ SAYISI 30 MİLYONU AŞTI

Türkiye 2021 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 88,08 artışla toplamda 30 milyon 38 bin 961 ziyaretçi ağırladı. Türkiye’nin 2021 yılı turizm geliri

Devamı
Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi nasıl alınır?Seyahat izin belgesi nedir?COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında şehirlerarası ulaşım yapmak yasakl

Devamı
TÜRKİYE 2021 RESMİ TATİL GÜNLERİ

2021’DE TOPLAM KAÇ GÜN TATİL OLACAK?2021’de resmi olarak toplamda 14 tam gün, ek olarak 3 yarım gün tatil yapma şansınız olacak. Yani toplamda 15,5 gü

Devamı
KONAKLAMA REZERVASYONU  SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDA OLANLAR İÇİN BİLGİLER

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRECİNDE NASIL SEYAHAT EDİLEBİLİR?1 Aralık 2020 tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından otobüs, uçak, tren g

Devamı
Urfa Göbeklitepe’ye Balon turu İzni Çıktı

Şanlıurfa’da 'Tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen, 2018 yılında (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de sıcak balon turları

Devamı
 Türkiye’ye yılın ilk 8 ayında 7 milyon 255 bin yabancı turist geldi..

Kültür ve Turizm Bakanlığı sınır giriş çıkış istatistiklerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye, yılın 8 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemi

Devamı
HES Kodu Nedir, Nasıl Alınır?

HES kodu nedir?Tüm yurt içi uçuşlarda güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.Türk

Devamı
Otobüs biletleri için yeni tavan fiyatlar Resmi Gazete’de yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, otobüs bilet fiyatlarında indirim öngören tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “K

Devamı
Rize-Artvin Havalimanı’nın kulesi çay bardağı şeklinde olacak..

2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan, deniz dolgusuna inşa edilen Rize-Artvin Havalimanının yüzde 68’i tamamlandı.

Devamı
Türk Hava Yolları 18 Haziran'da uluslararası uçuşlara Başlayacak.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa'dan Anadolu'nun dört bir yanına direkt uçuşlar yapılacak.Dünya

Devamı
Seyahat Şehir Giriş / Çıkış Seyahat Kısıtlaması

Türkiye’de 15 ildeki seyahat kısıtlaması 1 Haziran itibariyle sonlandırılacak. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yeni bir genelge gö

Devamı
THY seferlerin ne zaman başlayacak?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı iç hat seferlerinin 4 Haziran’da dış hat seferlerinin ise 10 Haziran’da başlayacağını duyurdu.THY

Devamı
Şehirler arası seyahatte yeni dönem: HES kodu nasıl alınır?

HES Kodu nedir? Şehirler arası seyhat için HES Kodu nasıl alınır? Şehirler arası ulaşımda yeni dönem başlıyor. Seyahatlerde artık Hayat Eve Sığar uygu

Devamı
Otellerde Yeni Dönem

Otellere sertifikasyon için ‘İzolasyon Odası’ şartı getirildiTuristik tesislerin Bakanlıktan “Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu” alabilmeleri için kriter

Devamı
Dünya Turizminde Büyük Düşüş Otellerde Doluluk Dibe Vurdu

Dünya Turizminde Büyük Düşüş Otellerde Doluluk Dibe VurduNormal şartlarda doluluk oranları yüzde 70 ile 100 arasında seyreden dünyanın en büyük şehirl

Devamı
Almanlara göre Turizmde 4 aşamalı normale dönüş takvimi

COVID-19 pandemisi sonrası turizm sektöründe normalleşme süreci ne zaman başlayacak? Turizmde eski günlere ne zaman dönülecek? İşte Alman Federal Turi

Devamı
Türk Hava Yolları THY iç hatlarda 14 Büyükşehire Sefer Düzenleyecek

THY iç hatlarda 14 Büyükşehire Sefer Düzenleyecek.Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda yarın 00.01'den itibaren sadece 14 büyü

Devamı
Konaklama Vergisi’ni kim ödeyecek?

Konaklama Vergisi’ni kim ödeyecek?Önümüzdeki günlerde yasalaşarak devreye girmesi beklenen Konaklama Vergisi'ne son şekil verildi.“Konaklama Vergisi”

Devamı
Avusturyalı Turizmciler Göbeklitepe’ye hayran kaldı..

Avusturyalı turizmciler Göbeklitepe’ye hayran kaldı..Avusturya'nın önde gelen 14 seyahat acentesinin temsilcileri Göbeklitepe'yi ve bölgedeki kümbet e

Devamı
Türkiye, “Mavi Bayraklı Plaj” sayısında dünya 3.’sü oldu

Türkiye'nin Mavi Bayraklı plajları (En iyi sahiller ve plajlar)Türkiye, geçen sene 459 olan Mavi Bayraklı plaj sayısını 463'e yükselterek, İspanya ve

Devamı
İstanbul Galataport Projesi

Galataport, Miami’de tanıtıldıMart 2020'den itibaren kruvaziyer gemilerini ağırlamaya başlayacak olan Galataport'a Miami'deki fuarda büyük ilgi göster

Devamı
 Sakin Şehir  Urfa Halfeti turizmde hedefleri daha da büyüttü..

Sakin Şehir Urfa Halfeti turizmde hedefleri daha da büyüttü...2013 yılında merkezi İtalya’da olan Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’ni

Devamı
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş