Emlak Nasıl Alınır?

Emlak Nasıl Alınır?

Emlak Nasıl Alınır?

Türkiye Emlak satın alma oldukça kolaydır. Gelişen teknoloji ile internet sayesinde artık binlerce emlak resimleriyle ve detaylı bilgileriyle hemen elinizin altında. Ancak işlerin bu kadar kolaylaması ilanların kalitesinin düşmesine yol açmaktadır. İlandaki evin güncel olup olmadığından tutun da, aynı evi, birkaç farklı emlakçı'dan farklı fiyata bulmak bile mümkün. Geleceğe yapacağınız yatırımda, mülk sahibi olmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Gelin bunlara birlikte göz atalım.

Ev Alırken Dikkat Edilecek Husular

1-Bütçenizi Kontrol Edin ve Kredi Puanınızı Öğrenin

Ne kadar birikmiş paranız olduğuna bakmalısınız. Bir konut satın almak istediğinizde, satış fiyatının belli bir kısmını peşin vermek durumundasınız. Bu sebeple peşin olarak ne kadar paranız olduğunu hesaplamalısınız.

Bankalar size kredi verirken, önceki dönemlerdeki kredi ve kredi kartı borçlarınıza yaptığınız ödemler sonucunda belirlenen kredi notunuza göre değerlendirir. Kredi puanınız ne kadar yüksek olursa, konut kredisi alma olasılığınız o kadar artar. Kredi notunuzu herhangi bir bankadan öğrenebilirsiniz.

2-İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Kişisel ihtiyaç ve tercihler doğru belirlenmelidir. Belirlediğiniz konutu yaşamak mı yoksa yatırım amaçlı mı satın alacaksınız? Yaşamayı düşünüyorsanız, yaşam kalitesi ve sosyal ihtiyaçlara(toplu taşıma, okul, hastane, alışveriş merkezi, vb.) yakın olmasına dikkat edilmelidir. Konutu yatırım amacıyla satın alıyorsanız, hedefiniz 'düşük maliyet, yüksek getiri' olmalıdır.

3-Profesyonel Emlak Danışmanından Yardım Alın

Daha fazla mülk alternatifini daha hızlı bir zamanda görmek için profesyonel bir emlak danışmanından yardım almalısınız.İşinde uzman olan bir danışman, bütçe ve beklentinize en uygun mülkü, en kısa zamanda bulacaktır. Taleplerinizin karşılanmasında size en iyi şekilde faydası olacak doğru emlak danışmanını bulabilmek için iyi bir araştırma yapmanız çok önemlidir. Sahip olduğu bilgi ve tecrübe ile alanında uzman olan Evdam ekibi, karar ve alım aşamasında işinizi kolaylaştırıyor.

4-Doğru Evi, Doğru Fiyata Bulun

Profesyonel bir emlak şirketi/danışmanı belirledikten sonra, yapmanız gereken şey istekleriniz doğrultusunda bir ev bulmaktır. Kaç yatak odalı ya da banyolu olmalı? Konumu nasıl olmalı? Birinci el mi yoksa ikinci el mi, kaç metrekare ya da hangi kriterlere sahip bir konut arıyorsunuz? Bu ve diğer faktörler, yaşayacağınız evi satın alırken dikkat etmeniz gereken noktalardır.

"Bulduğunuz evin doğru bir karar olduğuna emin misiniz? Doğru ev ise, fiyat ev için uygun mu? Doğru evi, doğru fiyata almak için neler yapabilirsiniz?" gibi sorulara Evdam’ın deneyimi ve tecrübesi ile kolaylıkla cevap bulacaksınız.

5-İnşaat Firmasının Kalitesi ve Güvenirliğinden Emin Olun

İnşaat firmasının güvenilirliği, geçmiş projelerdeki başarısı, mali durumu ve evinizde güvenle oturabilmek için,binanın altyapı, zemin etüdü, kalitesi gibi teknik konular kesinlikle araştırılmalıdır. Evdam, Türkiye’de bilinen ve güvenilir inşaat firmaları ile çalışmaktadır. Evdam ile tamamlanmamış konut projelerinden alacağınız konut, size taahhüt edilen zaman, maliyet ve kalitede teslim edilecektir.

6-Tapu Durumunu Araştırın

Tapu kaydı, bize evin gerçek durumunu gösterir. Evin mülkiyet durumu (kime ait olduğu, hisseli olup olmadığı),üzerinde herhangi bir sınırlama (ipotek, haciz, intifa hakkı vb.) olup olmadığı incelenmelidir. Tapudan kat irtifakını kontrol edin ve alacağınız konutun tapuda aynı daire olup olmadığını sorgulayın. Ayrıntılı bilgi için Tapu kısmına bakabilirsiniz.

7-Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesini (İskân) Kontrol Edin

Yapı ruhsatı, konut projelerinin resmi olarak incelendiği ve onaylandığı anlamını taşıyan belgedir. İskân ise oturma izni ve yapı kullanım izni olarak bilinir. İskânı olmayan bina ve binadaki bağımsız bölümlere su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamaz. Hatta iskânı olmayan bir ev satın alındıktan sonra ilgili yönetmelikleri ihlal ettiği ortaya çıkarsa, evin yıkımı bile söz konusu olabilir.

Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda, alanında uzman ve güvenilir bir emlak şirketi ile çalışmak size birçok fayda sağlayacaktır. Merdiven altı emlakçıların sizleri hatalı yönlendirmesi, bütün birikiminizi kaybetmenize neden olabilir. Evdam,profesyonelliği ve güvenilirliği ile Türkiye'de lider emlak firmasıdır. Konut satışlarında, amacımız sadece satış yapmak değil, hem alıcıyı doğru yatırıma yönlendirmek, hem de mülk sahibine doğru kazancı sağlamaktır. Hedefimiz siz müşterilerimize en mükemmel hizmeti sağlamak. Detaylı bilgi için Evdam ile iletişime geçiniz

 


Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

Mevlana, Emlak Sektörüne Nasıl Yol Gösteriyor?
..
Mevlana, Emlak Sektörüne Nasıl Yol Gösteriyor Mevlana, Emlak Sektörüne Nasıl Yol Gösteriyor?
KKTC’de konut yatırımı yapanlara verilen Beyaz Kimlik nedir? Avantajları neler?
..
KKTC’de konut yatırımı yapanlara verilen Beya KKTC’de konut yatırımı yapanlara verilen Beyaz Kimlik nedir? Avantajları neler?
Yabancıya konut satışında yeni düzenleme
..
Yabancıya konut satışında yeni düzenleme Yabancıya konut satışında yeni düzenleme
Ortadoğulu konut yatırımcıları neden Türkiye’yi tercih ediyor?
..
Ortadoğulu konut yatırımcıları neden Türkiye’ Ortadoğulu konut yatırımcıları neden Türkiye’yi tercih ediyor?
Yabancıya Konut Satışı İkiye Katlandı!
..
Yabancıya Konut Satışı İkiye Katlandı! Yabancıya Konut Satışı İkiye Katlandı!
Paylaş
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir